Banca Ètica a la Universitat

El passat dimarts 22 d’octubre al local d’Enginyeria Sense Fronteres de l’ETSEIB es va realitzar una trobada entre tres de les candidatures que es presenten al rectorat (amb absència de l’equip de la candidatura d’Antoni Elias), una representant de l’ONG Setem, un representant de la cooperativa de serveis financers Coop57 i els i les membres de l’associació. L’objectiu d’aquesta reunió era acostar la campanya ‘Demana Banca Ètica’ promoguda per Setem, FETS i Justícia i Pau als futurs equips rectorals i preparar el terreny de cara a properes col·laboracions de la nostra universitat amb la campanya. També es va fer una proposta conjuntament amb Coop57, els detalls de la qual es detallen a continuació:

  • Incrementar la sensibilització que es realitza a la universitat incloent, per exemple, algunes de les cooperatives sòcies de Coop57 als fòrums o exposicions que es realitzen a les diferents escoles.
  • Oferir suport tècnic i finançament, per part de Coop57, a la creació de cooperatives destinades a l’economia social i solidària.
  • Incorporar ofertes de pràctiques en entitats sòcies de Coop57, mitjançant la creació d’un conveni.
  • Introducció de formació en cooperativisme i associacionisme dins l’oferta docent de la universitat.
  • Oferir finançament a col·lectius que realitzin projectes de recerca que acabin revertint en la societat i que, per tant, no s’acabin venent per exemple a empreses multinacionals.
  • Incentivar l’estudiantat des de la universitat a la creació de cooperatives.

Davant d’aquestes propostes les tres candidatures van mostrar interès i finalment, es va pactar que un cop hi hagi un resultat de les eleccions es farà una nova reunió per començar a concretar punts.

Si voleu més informació sobre la campanya o Coop57 la podeu trobar als següents enllaços:
http://www.demanabancaetica.org/
http://www.coop57.coop/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s