La qüestió del gènere

Durant aquest quadrimestre, un dels objectius que ens havíem marcat les persones que formem part d’ESF universitat va ser entrar en un tema que no és un àmbit d’ESF d’una manera molt directa, però ens interessava: la qüestió del gènere. Perquè la igualtat encara no és total, encenent la TV ho podem veure fàcilment:

Altres coses no, però les rentadores sempre uniran les mares i filles.

La motivació ha sigut tanta que no hem parat de passar links interessantíssims per les llistes internes, vam fer un petit debat (just abans dels parcials) i està previst fer un taller de gènere molt aviat. Intentar resumir tot el que hem estat fent en un sol post i que sigui comprensible es fa missió impossible.

Aquest debat que estem tenint no ens ha deixat conclusions tancades i sempre acaben sortint temes nous on l’aspecte del gènere és important. Però sabem que existeixen rols i expectatives diferents per a homes i dones, i segur el canvi d’expectatives i rols no ha de ser només en les dones.

El tema de la pressió estètica és un dels més coneguts. Qualsevol dona, sent feminista o no, ho haurà reconegut d’una manera o altra.

Which is the man? Font: Chrish Dunne

L’assetjament sexual com a amenaça permanent, se’ns educa per a estar preparades i atentes a qualsevol senyal.

Canvi de personatges. Font: mike funk

I si volem fer més complex el tema, ho podem fer. Només cal unir el moviment feminista amb altres cultures, perspectives i condicions. Així tindrem una visió més àmplia de totes les realitats, inclosa la nostra.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s