PACHAMAMA BANCA ÈTICA – Aquí Pachamama….

pachamama_bancaetica

AQUÍ PACHAMAMA…

Estimades enginyeres i enginyers,

La cosa va de… DINERS! L’eina d’intercanvi, l’eina que mou el món! Comprem el pa, paguem les factures, anem al cinema, estalviem per marxar de vacances, els guardem al Santandrés… I l’Andrés els INVERTEIX!

Un món de possibilitats s’obre davant els seus ulls! De primeres, topa amb una cooperativa molt interessant d’energies renovables! Però… “això és molt nou!”. L’Andrés hi va parlar, d’entusiasme no en falta, però no li fa el pes perquè no fa prou diners i… l’Andrés vol calers!

Fent una mica de recerca.. EUREKA! La rentabilitat en la seva màxima expressió:la nostra felicitat assegurada i, ja que hi som, les seves butxaques ben plenes. Al cap i a la fi, bé es mereix unes vacances a les Bahames!

Efectivament, la joia no és altra que la indústria armamentística. Sí, és conscient del que això comporta, però els seus escrúpols inicials es veuen ràpidament dissolts amb cada zero que s’afegeix al seu compte corrent, i cada llàgrima de remordiments, culpabilitat i vergonya és eficientment eixugada per un bitllet lila.

L’espiral ja ha començat: la inversió no té límits. L’Andrés troba diversos camins pels nostres estalvis. El menjar sempre serà necessari, per tant, comprar-ne i revendre’l mentre pugin els preus farà prosperar el negoci! O potser, construir una gran presa a aquell país pobre, que hi ha amics al govern! I, si mai hi hagués un petit imprevist legal, sempre es pot arribar a un acord. ($_$)

La setmana passada va rebre uns mails sobre uns desnonaments. Desnonaments??? No entenia gaire aquesta paraula, i a més el wifi no arribava bé a la suite amb vistes al Carib. Malauradament, l’Andrés ha hagut de tornar a Barcelona, on el seu estrés post-vacacional ha augmentat: uns DESCONSIDERATS, cridant paraules com ara crisi i capitalisme, l’han fet arribar tard al sopar benèfic. Sort dels mossos! Si no, no hagués arribat a temps pel salmó! I per cert… crisi? Quina crisi?

Però, un moment! L’Andrés no ha invertit els seus estalvis, sinó els nostres. Són els nostres diners els que han permès aquesta situació, i nosaltres les que ho hem consentit.

És aquest l’ús que en volem fer?   

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s